Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Eskilstuna

Polisbilen är "en tickande bomb"

Eskilstunapolisen gamla och slitna bilar är en tickande bomb. Det anser en polis som nu anmält ett allvarligt tillbud förra veckan. Ett fel på bilen tvingade en polispatrull att avbryta utryckningen till Stallarholmen där ett flygplan störtat i Mälaren.

Eftersom det var en akut utryckning så höll polispatrullen mycket hög fart, upp mot 200 kilometer i timmen. Men vid Strängnäs började bilen kränga och det blev problem med styrningen. Så istället för att fortsätta direkt ut på Selaön och det kraschade planet så fick patrullen först sakta rulla in till polisstationen i Strängnäs för att byta bil. Troligen som en följd av att ett hjullager rasat.

I anmälan sägs att polisens bilar i Eskilstuna har gått väldigt långt, många mellan 22 000 och 27 000 mil.

Vad händer nästa gång om t.ex. ett styrstag eller liknade går av, frågar sig polismannen, som också säger att han inte alltid känner sig trygg att köra de slitna polisbilarna.

Den interna tillbudsanmälan avslutas med ett förslag till åtgärd: "Köp in nya polisbilar"!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista