Eskilstuna

Kommunen köper attraktiv fabriksfastighet

1:08 min

Eskilstuna kommun har kommit över den gamla A-verkstan i Torshälla, en fabriksbyggnad vid ån i centrum. Kommunen har länge velat rusta upp den förfallna byggnaden från 1920-talet, men inte haft råd att köpa. Den ligger i ett av de mest attraktiva lägena där fabriker nu byggs om till hyresrätter.  

 

Att kommunen nu lyckats komma över den attraktiva fabrikslokalen, beskrivs av Magnus Arreflod, ordförande i Torshälla stads nämnd, som mycket betydelsefullt.

Han säger att kommunen försökt uppmuntra lokala intressenter att gå in, men att prisbilden varit det svåra. Han ser det om mycket glädjande att kommunen nu kunnat gå in och köpa fastigheten till ett betydligt lägre pris än den tidigare varit utlagd till försäljning för.

Fastigheten ligger i den mest centrala delen av Torshälla och gränsar till den gamla delen av Torshälla i en enligt Magnus Arreflod väldigt vacker och pittoresk miljö. Köpet innebär ett lyft för Torshälla, säger hann.

– Vi kommer nu att göra den tillgänglig för allnänheten genom en åpromenad. Det är också troligt att det blir bostäder där. Sen finns det också önskemål om logimöjligheter i Torshälla och en hotell och konferensanläggning har vi efterfrågat länge, säger Magnus Arreflod.

Enligt uppgift till Sörmands-Nytt har utropspriset på sex miljoner kronor förhandlats ner till nära hälften, 3,3 miljoner kronor.

Politikerna väntas klubba igenom köpet på nästa kommunstyrelsesammanträde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista