Foto: David Nilsson Hamne/Sveriges Radio.

Möte idag om sjätteklassarna på Gripsholmsskolan

Idag ska representanter för Gripsholmsskolan i Mariefred och föräldrar ha ett möte med kommunen efter att Skolinspektionen igår hotade skolan med ett vite på 400 000 kronor om de fortsätter att låta sjätteklassare gå om klass fem.

Inspektionen menar att skolan inte har laglig rätt att undervisa i årskurs sex förrän till vårterminen och kräver därför att berörda elever omedelbart ges möjlighet att få undervisning i rätt årskurs.

Senast den 9 september ska skolan redovisa vad den gör för att rätta till situationen.

Strängnäs kommun har skickat brev till föräldrarna om att de senast på fredag vill ha svar på vilken skola de väljer till sina barn.

Kommunen har bland annat erbjudit sjätteklassarna på Gripsholmsskolan att gå i egen klass på Mariefredsskolan med sin ordinarie lärare.

Gripsholmsskolan saknar tillstånd för att undervisa i årskurs sex, eftersom ansökan om det till Skolinspektionen kom in för sent. Däremot har skolan tillstånd från och med vårterminen nästa år. Därför har rektorn på skolan beslutat att sjätteklassarna ska gå om femman i stället.

Mer rapporterat om Gripsholmsskolan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista