Joyce Kimwaga Lundin, är ordförande för Lokalt Resurscentrum NEEM, Nätverk för Entreprenörer från Etniska Minoriteter, med säte i Katrineholm. Foto: Ingela Martinsgård/Sveriges Radio.
Katrineholm

Kimwaga Lundin hoppar av AF:s styrelse

En ledamot av Arbetsförmedlingen styrelse som utretts internt för bedrägeri, hoppar nu av sitt uppdrag i Arbetsförmedlingen styrelsen. Det är Joyce Kimwaga Lundin från Katrineholm.

Hon har suttit i styrelsen för organisationen Neem, som stöder människor som är långt från arbetsmarknaden. Neem har fått närmare en halv miljon kronor av Arbetsförmedlingen samtidigt som hon suttit i dess styrelse

Hon betonar för Ekot att det handlar om ideella verksamhet utan vinstintresse och att hon själv inte tjänat ett öre.

Joyce Kimwaga Lundin, är ordförande för Lokalt Resurscentrum NEEM, Nätverk för Entreprenörer från Etniska Minoriteter, med säte i Katrineholm, i Katrineholm och har varit initiativtagare till mikrofinansiering för att ge bättre möjligheter för grupper som står utanför samhället, att få lån och bli företagare.

Ekot/P4 Sörmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista