1 av 2
Foto: Tor Johnsson/Scanpix
2 av 2
Hundratals passagerare blev fast på Katrineholms station i fyra timmar igår kväll. Foto: Daniel Klaar/Sveriges Radio.
Katrineholm

SJ beklagar långt tågstopp

"Vi fick en godisbit"
1:46 min

SJ beklagar att hundratals resenärer tvingades vänta på ett tåg på Katrineholms järnvägsstation i fyra timmar igår kväll.

Elina Yli-Torvi på SJs pressavdelning säger att maten ombord tog slut och att det inte fanns någon möjlighet att få ombord extramat där tåget stod och att SJ kommer att se över sina rutiner.

Johan Bergström, en av resenäerna, kritiserade  i en intervju för Ekot, SJ för sin hantering av resenärerna och tyckte bland annat att de borde ha bjutit på mat.

– Visst lär man känna nya människor, men nu har vi sett för mycket av Katrineholms station. Vi har tittat på fasaden och på kajorna på himlen. Först skrattade vi, men efter den tredje timman började tålamodet tryta, sa Johan Bergström tilL Ekot igår kväll.

Han åkte tåg från Stockholm 18.14 och skulle till Göteborg.

Men tåget blev stillastående för att ett tåg framför hade drabbats av lokfel.

– Vi har förundrats över att det tog så lång tid att bärga tåget framför. Andra tåg har passerat förbi, men vårt tåg fick inte passera.

Någon mat fick passagerarna inte, men de erbjöds en kopp kaffe och en godisbit. Något mer fanns inte resurser till, enligt konduktören.

– Krishanteringen på SJ känns ju inte lysande, säger Johan Bergström.

Beräknad ankomsttid var 01.45. 21.25 skulle tåget egentligen anlänt till Göteborg.

Totalt ledde stoppet till att elva tåg blev försenade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".