Trosa

Tjänsteman misstänkt för mutbrott

En kommunal tjänsteman på trafikkontoret i Stockholm åtalas för mutbrott i samband med arbetet med Söderledstunneln. Han ska ha tagit emot virke värt minst 5000 kronor år 2011 av en byggledare och använt 50 kvadrat av det tryckimpregnerade virket till att bygga om sin brygga på lantstället i Trosa.

Detta strider mot kommunens policy om mutor och gåvor. Tjänstemannen som avskedades för drygt ett år sedan förnekar brott. Det skriver tidningen Metro.

Oegentligheterna upptäcktes förra våren i samband med att Skatteverket slog larm om misstänkta grova ekobrott i mångmiljonklassen bland flera konsulter som jobbat med Söderledstunneln.

Tjänstemannen, som bland annat attesterade konsulternas fakturor som projektledare, tog emot virke värt minst 5 000 kronor av en av dem men har hävdat att det var tänkt att han skulle betala för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".