Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Eskilstuna

För varmt i grönsaksrummet på slottet

Äggvita i dunk förvarades, enligt miljökontoret, för varmt. Foto: Virginia Mayo/Scanpix.

Köket på Sundbyholms slott kritiseras av miljökontoret på Eskilstuna kommun för brister i mathanteringen.

Det var för varmt i en grönsaksrummet i källaren, där bland annat äggvita på på dunk, mjölkprodukter och pannacotta förvarades. Temperaturen där var, enligt miljökontoret, mellan tio och 14 grader och ägg i dunk ska förvaras i högst fyra plusgrader, enligt förvaringsanvisningarna.

Ansvarig för verksamheten på slottet, säger att man haft problem med kylen, men att egna mätningar visat en temperatur runt fyra-fem grader.

Nu kräver miljöförvaltningen i Eskilstuna att bristerna ska rättas till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".