Trafikverket uppvaktas idag om den framtida pendlingssituationen. Foto: Andreas Hedfors, Sveriges Radio
Sörmland

Sörmländska politiker uppvaktar Trafikverket

Idag uppvaktar en delegation från Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Trafikverket, för att säkerställa arbetspendlingen mellan de sörmländska kommunerna och Stockholm på västra stambanan.

– Det finns en osäkerhet bland pendlarna som inte går att ha. Både på kort och på lång sikt. Det är två nya entreprenörer som vill köra mellan Göteborg och Stockholm och som tränger undan våra pendlartåg. Det gör att Stockholm inte får in sin arbetskraft från Sörmland och vi får inte in vår arbetskraft från Stockholm, säger Göran Dahlström socialdemokratisk ledamot i kollektivtrafikmyndigheten och en av dem som besöker Trafikverket.Delegationen har också begärt att få en tid hos Moderata infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd.

Delegatinen består av Åsa Kullgren socialdemokrat och ordförande i Sörmlands kollektivtrafikmyndighet, Johan Rocklind (S), kommunstyrelsens ordförande i Gnesta, Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm och Elof Hansjons kommunstyrelsen vice ordförande i Södertälje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista