En av männen är misstänkt för mord på 32-åringen. Foto: Clara Tesch/Sveriges Radio.
Eskilstuna

En anhållen misstänkt för mord på 32-åring

Polisen kan vara på väg att lösa mordet på en 32-åring som sköts till döds i bostadsområdet Skiftinge i Eskilstuna i slutet av augusti.

Det är sammanlagt tre personer från Eskilstuna som har anhållits misstänkta för inblandning i mordet. En 33-årig man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

De två andra, 19 och 28 år, är anhållna misstänkta för skyddande av brottsling. De är kända av polisen sedan tidigare och ingår i den organiserade brottsligheten i Eskilstuna.

Svante Melin vid länskriminalen säger att polisen inte vill säga något mer om utredningen, exempelvis vilka bevis som polisen anser sig ha mot de misstänkta.

32-åringen sköts till döds utanför vårdcentralen i Skiftinge på eftermiddagen den 26 augusti.

Den döde var känd av polisen som misstänker att det rör sig om en uppgörelse bland kriminella. Mannen, som hade starka kopplingar till det kriminella gänget Black cobra och som beskrivit som gängledare, utsattes tidigare i år för ett mordförsök när någon placerade en bomb under hans bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".