Eskilstuna kommun anser att det finns ett akut behov av utbyggnad av Björktorpsskolan. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio Sörmland
Eskilstuna

Stort behov av nya skollokaler i Eskilstuna

Det finns ett stort behov av nya skollokaler i Eskilstuna eftersom antalet elever ökar. Särskilt akut är behoven för Björktorpsskolan.

Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår för politikerna i nämnden att kommunen ska undersöka förutsättningarna för att bygga en ny permanent skola på en del av idrottsplanen vid Nyforsskolan där Internationella Engelska skolan har verksamhet.

Som en kortsiktig lösning föreslår förvaltningen också att en förstudie ska ta reda på möjligheterna att placera en paviljong vid Lundbyskolan för Björktorpselever. Kommunen ska också undersöka om det är de äldre eleverna eller de yngre som ska gå i skolan där tillfälligt hösten 2014.

Dessutom ska kommunen undersöka om en paviljong kan sättas upp för förskolebarn i Lundbyområdet.

Kommunen föreslås också utreda om möjligheterna att ställa upp en tillfällig paviljong vid Mesta skola till nästa höst för att möta ett ökat elevantal.

Innan förstudien om en paviljng på Lundbyskolan startas föreslår förvaltningen att politikerna ska överväga om Slottsskolan ska användas som en evakueringsskola för Björktorpselever i avvaktan på en eventuell ny skolbyggnad vid Nyforsskolan eller om Slottssskolan ska vánvändas för de behov förskolan har.

Detta ska snabbutredas av förvaltningen. Enligt förslaget ska förstudier vara klara senare i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".