Vingåker

Bilder på prickiga ägg bevis mot Vingåkersbo

Nya bevis kommer att användas i rättegången mot en Vingåkersbo tillsammans med två andra män, som är åtalade för att ha plundrat tusentals fågelbon på ägg.

Stora äggsamlingar från fridlysta fåglar har påträffats hos männen som nu riskerar upp till fyra års fängelse för grova artskyddsbrott.

Nu har ornitologiska experter gett åklagaren ett trumfkort inför rättegången nästa månad. Det handlar om att ägg har individuella utseenden, ungefär som fingeravtryck. Speciellt de som är prickiga eller fläckiga.

Bland bevisen mot männen finns bilder på ägg i intakta fågelbon, enligt experterna är det samma ägg som hittats hos de misstänkta männen, skriver Tidningen Ångermanland.

Tre män, varav en från Vingåker, åtalades i mars för att ha plundrat tusentals fågelbon på ägg. Stora äggsamlingar från fridlysta fåglar har påträffats hos männen som misstänks för grova jakt- och artskyddsbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista