Nyköpings tingsrätt avspärrad i dag under häktningsförhandlingarna. Foto: Malin Marcko/Sveriges Radio.
Dödsskjutningen i Eskilstuna

En släppt och en häktad för Skiftingemordet

1:09 min

Tingsrätten i Nyköping häktade 33-åringen som på sannolika skäl är misstänkt för mordet på en 32-årig man i Eskilstuna i augusti. Den 19-åring, som också är misstänkt för inblandning, släpptes på fri fot.

Säkerhetssalen i Nyköping var till bristningsgränsen fylld av vänner till de två männen som misstänks för inblandning i mordet på en 32-åring i Skiftinge i Eskilstuna i slutet av augusti.

Den ena, en 33-årig man, häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen själv nekar till brottet.

För den andra misstänkte, en 19-åring, yrkade åklagaren att han skulle häktas för medhjälp till mord, men tingsrätten valde att inte häkta honom. Mannen försattes på fri fot.

Det finns även en tredje man som är misstänkt för inblandning i mordetm en 28-åring, men han släpptes i förrgår

Det var i slutet av augusti i år som en skottlossning utanför vårdcentralen i Skiftinge i Eskilstuna resulterade i att en 32-årig dödades.

Enligt polisen så hade den skjutna mannen kopplingar till den kriminella organisationen Black cobra och man tror att mordet kan vara en uppgörelse inom gänget eller mellan före detta medlemmar.

Det var förra veckan som de tre männen, alla från Eskilstuna, greps och anhölls i södra Sverige. De fördes senare till Eskilstuna för förhör.

Senast om två veckor ska åtal vara väckt mot den nu häktade 33-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista