Landstingets nya jobmatchningsprojekt ska öka möjligheterna för personalen att byta jobb. Bild: Bertil Ericsson, Scanpix
Sörmland

Vårdanställda välkomnar ökad rörlighet

1:16 min

Landstingets interna jobbmatchningsprojekt "Nya möjligheter" välkomnas av anställda som P4 Sörmland pratat med.

Landstinget vill underlätta för anställda inom landstinget att hitta nya jobb och utvecklas.

Landstinget startar en intern webbaserad jobbmatchning och även coachade samtal för att få en rölighet bland de anställda.

– Jag tycker att det är ett bra initiativ. Det är ändå många som jobbar inom landstinget som blir kvar på sina platser och inte kommer vidare. Det säger Ulrika Gustafsson, landstingsanställd.

Hur länge har du jobbat inom landstinget?

– Jag har jobbat sedan 1997. Först var jag inom psykiaktrin i 12 år och sedan har jag gått över till Specialiserad rehabklinik.

Ulrika Gustafsson är ett bevis på att det finns en intern rörlighet även innan det nya projektet. Så vad blir då den största skillnaden?

– Nu kan alla komma som behöver göra någon slags förändring eller känner jag är klar där jag är men som kanske inte har modet att flytta på sig, säger Berit Carlmalm, projektledare och en av dem som framöver kommer coacha och vägleda de landstingsanställda.

– Sen handlar det inte bara om att flytta runt utan det kan handla om att komma på ett coachande samtal och komma till en insikt om att jag har det ganska bra där jag är. Eller så kan insikten vara att det som behövs är att man vidareutbildar sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista