Katrineholm

Karsudden vill ha ett närmare samarbete med polisen vid rymningar

2:34 min

I augusti rymde en patient vid en övervakad permission i Katrineholm. Nu vill Regionsjukhuset Karsudden ha ett närmare samarbete med polisen för att kunna ha en gemensam bild av situationen i de fall patieneter avviker.

– Nu har vi sett över våra rutiner för bevakningsresor och planerar exempelvis ett närmare samarbete med polisen för att vi ska ha en gemensam bild av situationen i de fall patienter avviker, säger Malin Lotterberg som är kvalitetsansvarig på Karsuuden.

Andra åtgärder sjukhuset vidtar är skärpta rutiner och utbildning av personalen. Det är resultatet efter att ha utrett rutiner vid permissioner och övervakade resor.

I augusti rymde en patient en 54-årig våldsbrottsling vid en övervakad permission i Katrineholm,. Han betraktades som farlig för allmänheten och polisen varnade för det. Han greps av polisen några dagar senare i Östergötland då hans bil havererade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista