Foto: Urban Hedqvist /Sveriges Radio
Mat med Malin

Malin Randeniye om fräscha alternativ till vardagspastan

"Alla de här grynerna passar att göra sallader på"
11 min

Har du i novembermörkret fastnat i det vardagliga pastaträsket? I dagens avsnitt av Mat med Malin tipsar Malin Randeniye om gryner och korn som exempelvis mathavre, matvete och bulgur. Enkelt recept nedan!

Malin Randeniye svängde i direktsändning till en enkel men otroligt god sallad baserad på mathavre (som man gärna får koka i hönsbuljong!) men där ingredienserna kan varieras efter personlig smak. Malin blandade ihop, mathavre, salladsmix, gurka, körsbärstomater, fetaost, torkade tranbär.

Att jag som programledare sedan tyckte att det smakade himmelskt hade nog mycket att göra med att Malin Randeniye även hällde över en hemmagjord vinegrettedressing. Den bestod av citron (saft och litet rivet skal), flytande honung, olivolja, flingsalt och svartpeppar.

Något närmare recept får ni inte för ni ska smaka er fram till bästa resultat, så det så!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".