Martin Larsson intervjuas under en debatt i Vingåker. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Vingåkerspolitiker kandiderar för uppstickarparti

Vingåkerspolitikern Martin Larsson, som nyligen lämnade det lokala partiet Vägen till livskvalitet, planerar att kandidera till riksdagen för partiet Enhet.

Partiet Enhet har funnits sedan 90-talet, men det är först nu partiet på allvar satsar på att ta sig in i riksdagen, med ett konkret partiprogram. Huvudfrågan är att man vill se ett mer mänskligt och mindre materialistiskt samhälle.

Sörmlandsnytt berättade nyligen att Martin Larsson lämnat Vägen till livskvalitet och alla kommunala uppdrag utom fullmäktigeplatsen för att satsa på rikspolitiken. Men vilket partihan gått över till har han legat lågt med.

Partiet Enhet bekräftar idag för Sörmlandsnytt att Martin Larsson har planer på att kandidera för partiet. På partiets hemsida syns han på ett foto över personer på en riksdagskandidatträff, som partiet hade i november.

– Martin har anmält sitt intresse för att bli riksdagskandidat för Enhet. Det finns ingen defnitiv lista över riksdagskandidater, den kommer vi inte lämna in förrän i april. Men eftersom han finns med på en bild är det helt klart att han varit med på en riksdagskandidatträff, säger partiets vice ordförande Anders Axner.

Hur ser du på att han gått med i ert parti?

– Jag är jättepositiv, jag är väldigt glad för det. Han är en erfaren politiker, många av oss som jobbar i Enhet har ju inte så mycket politisk erfarenhet.

Partiet Enhet vill se ett samhälle fritt från ränta och spekulation och vill att alla medborgare ska ha en basinkomst, även om de saknar arbete.

– Vi vill förbättra ekonomiska villkor för människor så att det finns en balans, att de allra fattigaste inte är så fattiga, och att det finns en balans med djur och natur. När människor samarbetar och skillnaderna mellan människor inte är så stora mår alla mycket bättre. Det resonemanget har Martin haft i Vingåkerspartiet också, att samarbete och gemenskap är viktigt. Jag är jätteglad att han vill föra vidare det till riksplanet också, säger Anders Axner.

Sörmlandsnytt har sökt Martin Larsson, men har inte kunnat nå honom under julaftonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista