Sara Thunebro. Foto: TT

Thunebro kritisk till bojkott

Sara Thunebro: Det är sandlådenivå
3:22 min

Damlandslagets träningsläger i Växjö nästa vecka har ställts in av de allsvenska klubbarna. Sara Thunebro i Eskilstuna united är mycket kritisk till beslutet.

– Det är sandlådenivå när vuxna människor ska markera av prestigeskäl, säger Thunebro till Radiosporten.

Sara Thunebro, i fjol i allsvenska Tyresö, är en av veteranerna i damlandslaget och såg fram emot att träffa landslagskamraterna på ett fem dagar långt träningsläger i Växjö nästa vecka.

Men tio av klubbarna i Sveriges högsta serie, dock inte United, har stoppat spelarna med motiveringen att många lag får sämre träningsvillkor med många spelare borta med landslaget. Klubbarna har ingen skyldighet att göra detta enligt FIFA:s regelverk då det inte spelas någon landskamp.

– Jag är väldigt besviken att inte få åka med, jag hade sett fram emot det. Klubbarna uppträder på ett mäkligt sätt, i slutändan blir det vi spelare som blir drabbade, framförallt de yngre spelarna eller de som varit skadade som här skulle få chansen att visa upp sig och få fantastiska träningsmöjligheter i en mer omgivning, säger Sara Thunebro.

– Jag förstår att klubbarna måste se till sin verksamhet, men jag tror klubbarna gynnas i långa loppet av att spelarna kan kombinera klubblag med landslag. De får en morot att träna ännu mer. Det gör ont i hjärtat att se spelare missa denna chans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".