Peng Da drar sig ur elitserien

1:08 min

Bordtennisföreningen Peng Da från Eskilstuna utesluts nu från alla nationella serier sedan klubben valt att dra sig ur elitserien för damer.

Klubben tvingas också betala 12 000 kronor i avgift till förbundet för avhoppet. Dåligt stöd från kommunen anges som orsak till avhoppet, enligt David Gustafsson, förbundschef på bordtennisförbundet.

– Det verkar vara en konfliktsituation och att föreningen är motarbetade och svårt med halltid. Det är svårt för oss att kommentera det. Vi ser ju gärna att våra bordtennisföreningar har tillgång till så mycket hallar som möjligt, men det finns ju en annan sida av det myntet från kommunens sida. Men det är det som de angett som skäl och vi tycker att det är jättetråkigt. Peng Da är också en förening som vuxit mycket och en ny och spännande förening.

Vägen tillbaka blir lång för klubben, som genom avhoppet utesluts ur de tre nationella serierna, Elitserien, division 1 och division 2. Klubben får i så fall börja om i distriktsserierna.

Avhoppet får konsekvenser för serietabellen, enligt David Gustafsson.

 – När de väl drar sig ur försvinner alla deras matcher helt och hållet. Det blir konsekvensen av deras avhopp.

Bordtennisföreningen Peng Da i Eskilstuna hoppar av elitserien i bordtennis för damer bara några dagar innan premiären på lördag.

Föreningen vill ha en permanent lokal som ger rätt förutsättningar för träning och matcher och är inte nöjda med de erbjudanden om lokaler som kommunen gett dem. Föreningen tycker att Munktellarenan, som kommunen erbjudit, inte ger den rätt förutsättningar för träning och matcher.

Mona Kanaan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden säger att föreningen inte har tillräckligt med underlag, 44 medlemmar, som gör att kommunen kan bygga en ny anläggning för bordtennis.

– Vi försökte och försöker att hjälpa till på alla sätt, men sedan om det överensstämmer med vad vi erbjuder inom ramen för vår budget och föreningens förväntningar är en annan sak. Vi måste fördela våra resurser på ett ansvarsfullt sätt. Vi har erbjudit Munktellarenan.

P4 Sörmland har idag sökt företrädare för Peng Da för en kommentar utan att lyckas.