Här ska den nya multiarenan i Eskilstuna byggas, enligt kommunledningen, men byggstarten hotas nu av försening. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio

Detaljplanen för ny arena i Eskilstuna överklagas

Byggstarten av den nya arenan i Munktellområdet i Eskilstuna riskerar bli försenat. Detaljplanen för området där den ska ligga har överklagats av en fastighetsägare till länstyrelsen.

Det planerade bygget för 300–400 miljoner ska ligga i Munktellområdet. Risken är stor att byggstarten som är planerad i mars-april kommer att bli försenad i och med överklagandet.

Det är bland annat Tunafastigheter som överklagat detaljplanen. Företaget äger en fastighet i område och anser att planen inte är förenlig med den verksamhet som finns in området och kommer påverka verksamhet där ekonomiskt.

Anton Varnäs, vd på Tunafastigheter meddelar att företaget inte uttalar sig i frågan i dagsläget.

– Vi väljer att i det här läget inte uttala oss utan hänvisar till lämnade synpunkter som är offentliga handlingar. Vi har lämnat en stor mängd dokumentation som finns att hämta på planavdelningen.

Roland Larsson på Kommunfastigheter säger att han är förvånad över att arenabygget överklagats och att han i nuläget inte kan säga hur det här påverkar byggstarten.

Arenan ska, enligt planerna, vara klar hösten 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista