Kommunen vill starta kafé i Stadsparken

Den politiska majoriteten i Eskilstuna vill satsa på någon form av restaurang eller caféverksamhet i stadsparken som en del i att utveckla stadsparken och öka tryggheten. Men Folkpartiet riktar hård kritik mot förslaget.

Kommunen ska inte ge sig in i  restaurangbranschen, tycker Niklas Frykman, gruppledare för Folkpartiet som inte tycker att kommunen ska använda skattepengar till det.

– Kommunen ska tydligen äga och driva allt och det är en mycket märklig prioritering, av våra gemensamma skattepengar. Gärna en restaurang i Stadsparken - men inte kommunal, säger Niklas Frykman (FP).

Stadsbyggnadsnämndens ordförande, Magnus Johansson, MP, säger att majoriteten utifrån synpunkter från allmänheten som kommit in vill satsa på någon form kaféverksamhet som är öppet året runt, där exempelvis funktionshindrade kan jobba och där kommunen är engagerad.

– Det kan vara svårt att driva en kommersiell verksamhet året runt och där skulle kommunen kunna vara med. Men om det finns intresse från det privata näringslivet och går att integrera med det så är vi öppna för det. Men vi tycker att det är bra ned en verksamhet året runt. För att åstadkomma detta kan det offentliga vara med. Vi ska inte driva krog. Kvinnor och äldre vågar inte gå genom parken ibland och det är viktigt att skapa trygghet genom att det är folk i rörelse, menar Magnus Johansson.

Ca 400 synpunkter kom in från allmänheten när kommunen i höstas frågade folk hur de vill utveckla stadsparken och förslaget om ett kafé är en del av det arbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista