Fortsatt missnöje med färdtjänsten

1:27 min

Snart kan det vara slutåkt för Samres och Tuwa som kör färdtjänst i Eskilstuna. Problemen fortsätter, precis som kritiken från de som åker färdtjänst. Kommunen jobbar nu aktivt för att kunna avbryta samarbetet med Samres innan avtalet löper ut vid årsskiftet.

Eskilstuna och ytterligare sju kommuner i länet, samt landstinget, har gjort en gemensam upphandling av färdtjänsten.

Beställningscentralen Samres, med verksamhet i bland annat Senegal och Moldavien, har uppdraget att samordna resorna som körs av Tuwa specialtransport

– Det är för mycket krångel med Tuwa taxi. Det blir så mycket missförstånd med beställningscentralen, jag tycker inte alls om det där, säger Maria Jansson som är en av många som använder färdtjänsten.

Företagen har de senaste åren kritiserats hårt, bland annat för brister vid bokningen och för fordon som inte kommit i tid, eller uteblivit helt.

– Nar jag pratar med människor som använder sig av färdtjänsten så riktar man skarp kritik mot Samres, säger Magnus Johansson som är ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Eskilstuna.

Han vill inte ha mer med Samres att göra.

– Som jag ser det är Samres inte aktuellt för att få ett förnyat kontrakt. Frågan är om de kan ha kontraktet under innevarande år eller om bristerna är så stora att det är avtalsbrott, säger Magnus Johansson.

Vad har du för erfarenhet av sjuk- och färdtjänstresor? Kommentera!

Lyssnartips

Det här inslaget kom helt eller delvis till genom ett tips till vår publikredaktör.

 

Hör av dig till oss om din vardag så att vi tillsammans kan göra Sörmlands bästa radio.

 

Ring 016-16 16 63

 

Läs mer om Publiknätverket och följ oss gärna i sociala medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.