1 av 2
Ett stort område intill järnvägen evakuerades och spärrades av. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.
2 av 2
Insatsledare Mats Elfwén. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.

Fortsatt tågstopp i Hälleforsnäs efter brand

1:51 min

Det är fortfarande totalstopp i tågtrafiken på sträckan Eskilstuna-Flen och efter branden i ett garage intill järnvägen i Hälleforsnäs i morse. Hela området kring järnvägen är avspärrat på grund av explosionsrisk.

Branden var på eftermiddagen helt under kontroll, men det finns fortfarande en explosionsrisk, uppgav räddningstjänsten vid 16-tiden på fredagen.

Garaget innehöll bland annat bensin, gasol och acetylen- och syrgas.

Insatsledaren vid Räddningstjänsten i Flen, Mats Elfwén, säger att stoppet för tågtrafiken fram till klockan sex i morgon bitti fortfarande gäller.

Tågen rullar mellan Eskilstuna och Sala och omvänt och mellan Flen och Norrköping, men resenärer får byta till buss mellan Eskilstuna och Flen..

De som bor i fastigheterna i området evakuerades. Senare fick alla utom de som bor i huset närmast garaget återvända. Men de får inte ta sig ut ur området med bil eftersom närmaste väg också är avspärrad. De som bor i huset närmast garaget får inte återvända förrän i morgon bitti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista