Foto: Sveriges Radio.

Landstinget Sörmland vill inte bryta med Samres ännu

1:30 min

Landstinget Sörmland har inga planer på att bryta kontraktet med kritiserade Samres och Tuwa som levererar färdtjänst i Sörmland.

Landstinget Sörmland har precis som Eskilstuna kommun fått ta emot en hel del klagomål på företagen, men väljer ändå att fortsätta samarbetet, enligt Eva Andrén, ordförande i avtalsgruppen för de samhällsbetalda resorna i Sörmland.

I förra veckan berättade vi att problemen med färdtjänsten i Eskilstuna kommun fortsätter.

Beställningcentralen Samres och transportören Tuwa har under lång tid kritiserats för en rad brister och Eskilstuna kommun överväger nu att säga upp avtalet i förtid. Ett avtal som löper ut sista januari i år och som Eskilstuna kommun så sent som i somras förlängde med ytterligare två år.

Landstinget har också fått in en hel del synpunkter och klagomål, men har valt att fortsätta samarbetet - med vissa förbehåll.

Bland annat måste Samres bli bättre på att ta vara på synpunkter och föreslå och vidta åtgärder.

I länet pågår också en diskussion om huruvida de samhällsbetalda resorna, och ansvaret för dessa, ska sortera under kollektivtrafikmyndigheten och hur det i så fall ska fungera. Det är ett arbete som tar tid, enligt Eva Andrén.

Och så här säger hon om de fortsatta problemen med färdtjänsten i länet.

– Det är klart att det finns en yttre gräns för vad som är acceptabelt. Vi är inte där ännu, säger Eva Andrén.

Hur tycker du att färdtjänsten fungerar nu? Kommentera gärna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista