Red and White Crew-medlem dömdes till fängelse

En 27-årig medlem i den Hells Angels närstående organisationen Red and White Crew dömdes idag av Eskilstuna tingsrätt till åtta månaders fängelse för försök till utpressning och narkotikabrott.

Han döms för att ha hjälpt en företagare att försöka driva in 100 000 kronor som en del av ett byggföretag företagaren hade haft tillsammans med en annan person. Alternativt skulle företagaren ge honom sin bil eller motorcykel när samarbetet avslutades.

27-åringen döms också för att ha hotat och krävt pengar av en annan företagare i byggbranschen - pengar som företagaren påstods vara skyldig i samband med en konflikt om rörarbeten vid en renovering.

Enligt tingsrättens dom hade den byggfirma som den hotade företagaren drev gått i konkurs innan brottet begicks. Någon anledning till varför företagaren personligen skulle vara betalningsansvarig för den aktuella fordran har inte framkommit enligt domen.

Förutom åtta månaders fängelse ska 27-åringen betala 30 000 kronor i skadestånd.

Han frias från anklagelser om utpressning och försök till utpressning i två andra delar av åtalet.

Den Hells Angels närstående organisationen Red and White Crew beskrivs i domen som en kriminell organisation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".