Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skiftingehus föreslås bli kvar som grundskola

1:34 min

Skiftingehus skola i Eskilstuna blir kvar som F-9-skola, men kommunen ska renovera och bygga om skolan. Det föreslår en utredning. Målet är att skolans lokaler också ska innehålla annan verksamhet.

Skolans framtid har utretts en tid där nedläggning eller utveckling har varit alternativet eftersom antalet elever minskar.

Skolchefen för grundskolan får uppdrag att öka samverkan med andra grundskolor för att se över dimensioneringen av skollokaler.

Barn- och utbildningsförvaltningen ska också utreda om Skiftingehus ska bli en självstyrande skola.

Rektorn får, enligt förslaget, uppdrag att tillsammans med skolledningen undersöka möjligheten att skapa ett vetenskapsår på skolan med inriktning på matematik/naturvetenskap/teknik.

– Skiftingehus mår bra idag. Elevenkäterna visar att eleverna där mår bra och är trygga. Problemet är synen på skolan, som en skola man kan välja bort, säger Kerstin Soläng på skolförvaltningen i Eskilstuna.

Barn- och utbildningsnämnden ska fatta beslut om förslaget i slutet av januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista