Tillfälligt eller permanent stängd, det är frågan. Foto: Maria Blanco/Sveriges Radio.

Väntsalen på busstationen i Eskilstuna stängd i två månader

"Väntsalen har vandaliserats och folk vågar inte använda den"
1:44 min

Väntsalen på Eskilstuna busstation har varit stängd i nästan två månader. Resenärerna står och fryser  medan de väntar på bussen.

Länstrafiken Sörmland motiverar beslutet med att väntsalen har vandaliserats sedan kiosken som ligger bredvid stängde.

– Sedan kiosken stängde blev salen utan tillsyn och väntsalen blev vandaliserad. Flera resenärer vågade inte använda det och vår städpersonal kunde inte gå in, säger Anders Björlinger, infrastrukturansvarig på Länstrafiken.

Med väntsalen stängd måste resenärerna stå och frysa på gatan medan de väntar på bussen. Kjell Flygenius, som ofta reser från busstationen, påpekar att skälet till att låsa salen också kan vara att några hemlösa sökte skydd från kylan i väntsalen.

Utifrån ser rummet ut att vara i bra skick och efter två månader står det fortfarande på dörren att väntsalen är tillfälligt stängd. Men verkligheten är att Länstrafiken inte har några planer på att öppna den igen.

De framhäver att beslutet påverkar få personer och att väntsalens framtid hänger på att kiosken återupptar sin verksamhet. Men för tillfället finns det inget datum för detta.

Numera trafikeras stationen av fem regionala linjer och bussar till Skavsta flygplats och till färjorna i Stockholmsområdet.

Lyssnartips

Det här inslaget kom helt eller delvis till genom ett tips till vår publikredaktör.

 

Hör av dig till oss om din vardag så att vi tillsammans kan göra Sörmlands bästa radio.

 

Ring 016-16 16 63

 

Läs mer om Publiknätverket och följ oss gärna i sociala medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".