Arkivbild: Karl-Erik Nilsson, Svenska Fotbollförbundets ordförande. Foto: Erik Mårtensson / TT.

Förbundet fördömer Citys petarmejl

1:25 min

Svenska Fotbollsförbundet tar City från Eskilstuna i örat efter att ledare skickat mejl till pojkar 99 och sagt att de inte platsade i den elitinriktade truppen.

Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson fördömer sättet att kommunicera via mejl.

– City beskrev ju också att det var en olycklig kommunikativ lösning och har lärt sig av det, säger Svenska Fotbollsförbundets ordförande sedan snart två år.

Bakgrunden är att City har en uttalad elitsatsning när killarna är i 14-15-årsåldern och bjuder in spelare från andra klubbar till City att provträna, enligt klubbens ungdomsansvarige, Leif Sundelius.

– Det har gjort att truppen blivit för stor. City har slagit ihop de bästa 99:orna och de bästa 98:orna.

19 spelare fick då inte plats, elva i P99 och åtta i P98. Däremot hade klubben inte något möte med de ratade spelarna utan valde att mejlade dem.

Citys ungdomsansvarige Leif Sundelius sa igår att det fortfarande finns planer på att satsa på ett lag med mindre fotbollsutvecklade spelare, ett så kallat breddlag.

Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson tycker inte att man ska kommunicera  i sådana frågor via mejl.

– Med all respekt för tekniken så ska vi hitta bättre lösningar och det tycker jag att city förklarat på ett fint sätt och att man lärt sig av det.

Karl-Erik Nilsson var idag dragplåstret vid ett sponsorsmöte som Eskilstuna-City arrangerade. Ett 30-tal företagarrepresentanter fanns på plats.

Det var första gången på 25 år en ordförande från representanter från förbundet besökte staden.

Nilsson konstaterade bland annat att förbundet tappade 25 miljoner kronor på att inte vara med i VM-slutspelet i Brasilien i sommar och att Eskilstuna-Citys metod att via mejl meddela unga spelare att dom inte platsar inte är ett acceptabelt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista