En lastbil har sladdat över mitträcket på E4 utanför Nyköping vid Kungsladugården och Bergshammar. Foto: Pontus Stenberg

Flera trafikolyckor under måndagen

Flera trafikolyckor har inträffat under måndagen. Poliser uppmanar till försiktighet på vägarna.

Följ trafikläget och tipsa P4 Sörmlands trafikredaktion

Snöfallet och blåsten har ställt till det i trafiken idag. Det är extremt halt, och polisen varnar särskilt för halkan på E4 an och på E 20.

Ett stort antal olyckor har rapporterats under dagen i länet, och särskilt mycket på E4:an runt Nyköping,  där det plötsligt kan dyka upp stora mängder snö på vägen.

Vädret har påverkat även flygtrafiken idag. Vid lunchtid fick ett Ryan-Air-plan på väg från Milano till Nyköping, snabbt dirigeras om och landade i stället på Norrköpings Flygplats. Senare plan kunde sen landa som tänkt, i Nyköping.

Den första olyckan inträffade på länsväg 221 utanför Bettna. Det var en singelolycka där en man fick föras till Nyköpings lasarett med ambulans.

Den andra var även den en singelolycka som inträffade på E4, cirka tre kilometer utanför Stavsjö. Bilen voltade, men föraren kunde själv ta sig ur bilen och var utan skador.

Den tredje inträffade även den på E4 och var en singelolycka men vid Påljungshage. Enligt polisen var det lindriga personskador.

Den fjärde olyckan skedde på E20.  En personbil och lastbil ska ha krockat, men ingen ska ha blivit skadad.

Och vid 10.30 inträffade ännu en olycka på E4 norr om Sillekrog. Tre bilar var inblandade, men enligt polisen ska ingen vara skadad.

Strax därefter inträffade ännu en singelolycka, den här gången i Viala i Vingåker. Men ingen ska ha skadats.

I Baggetorp utanför Katrineholm körde en lastbil av riksväg 52 vid strax innan elva på förmiddagen. Det ska vara framkomligt på platsen.

Utanför Nyköping har två olyckor inträffat under senare förmiddagen. Två lastbilar har krockat på E4 vid Lästringe mellan Sillekrog och Tystberga. Den ena lastbilen har då sladdat över mitträcket. Dessutom har en personbil sladdat in i mitträcket mellan Tystberga och Nyköping.

Vid strax innan klockan ett inträffade en singeolycka utanför Ärla. Antagligen har bilen voltat, och föraren fick klippas ur bilen och föras till Mälarsjukhuset.

Dessutom har det inträffat flera avvåkningar, som polisen eller räddningstjänst inte behövt rycka ut.

Enligt polisen är det extremt halt, speciellt på Europavägarna. De uppmanar till att hålla avstånden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista