Initiativet kommer från föräldrar som har reagerat på kommunens planer att centralisera högstadiet till Flen, enligt Europaskolan. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Europaskolan ansöker om att starta i Malmköping

1:49 min

Idag ansöker Europaskolan hos Skolinspektionen, om att få starta en friskola i Malmköping.

Enligt en enkätundersökning som stiftelsen gjort finns ett stort intresse för att Europaskolan startar en friskola för årskurs 4-9.

– Jag har nog aldrig varit med om någon liknande respons, säger Göran Hillberg, projektledare för Europaskolan.

Initiativet kommer från föräldrar som har reagerat på kommunens planer att centralisera högstadiet till Flen, enligt Europaskolan.

Enligt enkäten som skickats ut till föräldrar med barn i åldrarna årskurs 1-9, vill 290 barn börja i Europaskolan höstterminen 2015.

Europaskolan har en dialog med kommunen om att ta över skollokaler i Malmköping när kommunen koncentrerar höstadieverksamheten till Flens centralort, men kan också tänka sig att bygga ett helt nytt skolhus.

– Fårvi tomma lokaler så är det ju fritt för den som vill att hyra men jag vet inte om det kommer att finnas några tomma lokaler i Malmaskolan, säger Kristina Jävergren (S) ordförande i barn å utbildningsnämnden i Flen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista