1 av 6
Foto: Sveriges Radio
2 av 6
Här med programledare Fredrik Eliasson. Foto: Sveriges Radio
3 av 6
Här med programledare Fredrik Eliasson. Foto: Sveriges Radio
4 av 6
Foto: Sveriges Radio
5 av 6
Foto: Sveriges Radio
6 av 6
Foto: Sveriges Radio

Nina Persson i årets första Musikplats Stockholm

Säsongspremiären av Musikplats Stockholm bjuder på en välrdsstjärna. 20 år efter genombrottet med The Cardigans gör Nina Persson sin solodebut.

Allt om Musikplats Stockholm hittar du här

Nina Persson är aktuell med solodebutskivan Animal Heart. Efter mer än 20 år med banden The Cardigans och A Camp ser Nina Persson för första gången sitt eget namn på ett albumomslag.

– Jag håller på att vänja mig. Det känns lite torrt. Det står allstå samma namn där som på mina elräkningar, ha ha! I andra länder är det exotiskt men för mig är det väldigt vardagligt, sade Nina Persson under konserten.

Publiken som hade samlats på plats i Studio 4 var förväntansfull. Ett par timmar innan konsertstart började kön växa utanför studiodörrarna.

– Jag har aldrig sett Nina Persson live. Men jag gillar henne, så jag vill passa på att se henne idag när vi är lediga och möjlighet att komma hit, sade en i publiken som hade köat en och en halv timme för att säkra en plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista