Skyddsombudet Gunilla Enlund konstaterar att golvet på Liljedahlshemmets nya kök måste byggas om. Foto: Jacob Hansson/Sveriges Radio)
Publiknätverket

Byggfel på äldreboende i Gnesta

Skyddsombudet Gunilla Enlund: Det ser fint ut utom golvet.
1:28 min

Ett byggfel i det nyrenoverade köket på äldreboendet Liljedahlshemmet i Gnesta gör att golvet måste byggas om. Därmed ser det ut som att kökspersonalen inte kommer att flytta in överhuvudtaget.

– Det ser jättefint ut. Toppmodernt med nya maskiner och ordentligt gjort, förutom golvet, konstaterar skyddsombudet Gunilla Enlund.

Renoveringen av Liljedahlshemmet har pågått sedan sommaren 2012 och under tiden har kökspersonalen fått tränga in sig på Frejaskolan.

I november var det meningen att personalen skulle få flytta in i sitt nya kök. Men fastigheten hade då fått nya ägare och Gnesta kommun som bestämt sig för att inte längre hyra lokalerna ville omförhandla kontraktet för köket. Detta hardragit ut på tiden.

Ett fel vid renoveringen gör nu att all inredning i köket måste flyttas ut för att golvet ska göras om. Det är ett arbete som kommer minst en månad, säger Magnus Andersson, chef för FM-enheten på Landstinget.

Gnestas kommunchef Nils-Erik Selin kände inte till att renoveringen nu fortsätter och han är lättad över att flytten inte hunnit bli av.

– Det känns skönt att vi inte flyttade in i ett kök som vi måste flytta ut ur. Nu är det mest realistiskta att vi anpassar köket på Frejaskolan så snart som möjligt.

Lyssnartips

Det här inslaget kom helt eller delvis till genom ett tips till vår publikredaktör.

 

Hör av dig till oss om din vardag så att vi tillsammans kan göra Sörmlands bästa radio.

 

Ring 016-16 16 63

 

Läs mer om Publiknätverket och följ oss gärna i sociala medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".