1 av 2
Djurgården Hockeys buss började under söndagsmorgonen brinna under färd på E4:an, strax efter Nyköpingsbro. Ingen person ska ha skadats, säger Tobias Persson på polisen i Sörmland. Foto: Fredrik Persson/TT
2 av 2
Djurgården hockeys buss blev totalförstörd vid en brand på E4 utanför Nyköping på söndagsmorgonen. Foto: Fredrik Persson/TT.

Kraftig bussbrand på E4

En buss började brinna under färd på E4 mellan Nyköping och Norrköping vid 9-tiden och orsakade stora störningar i trafiken.

När det började brinna i motorrummet stannade busschauffören bussen och försökte släcka branden, men misslyckades och larmade räddningstjänsten, uppger polisen.

Det brann så kraftigt att polisen stängde av motorvägen i södergående riktning i samband med släckningsarbete. Trafiken leddes om till gamla E4.

Ett körfält i riktning mot Norrköping var vid lunchtid på söndagen fortfarande avstängt i avvaktan på bärgning.

Det var Djurgården hockeys buss som totalförstördes vid branden, men inga passagerare fanns i bussen. Orsaken till branden är oklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista