Foto: Johan Eklöf/Katrineholms kommun

Iskuber väcker känslor i Katrineholm

Lars Hågbrandt: Värt varenda krona
1:09 min

Den isskulptur som består av två meterstora iskuber som placerats på Katrineholms torg har väckt många åsikter, på bland annat Facebook.

Lars Hågbrandt är chef för samhällsbyggnadsförvaltningen och ordförande för Citysamverkan, som tillsammans har satt upp iskuberna, och han menar att den debatt som iskuberna har väckt är bra.

– Vi har skapat en debatt, och det tycker vi är fantastiskt bra. man får tycka de är fina, att det är hemskt, men jag tycker ändå det är bra att vi skapat en debatt och ett engegemang.

Det är Citysamverkan, en centrumförening där bland annat kommunen och fastighetsägare är med, som forslat dit iskuberna från Jukkasjärvi.

Vad gäller skattepengar, har Katrineholms kommun lagt 10 000 kronor för att få dit iskuberna. Och trots att iskuberna kommer smälta bort tycker Lars Hågbrandt att det är väl spenderade pengar.

--Jag tycker det är värt varenda krona. Kan vi också få ett engegamang är vi också nöjda i Citysamverkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".