Skanska: Stenkross i Taxinge kommer krävas för Förbifarten

0:43 min

Strängnäs kommunalråd, Jens Persson (C) kritiserar platsen Skanska valt för sin planerade stenkrossanläggning. Men enligt Skanska är den nödvändig.

Skanska planerar en stenkross i Gripsholmsviken.

Den kan äventyra verksamheten för musiejärnvägen och den planerade anläggningen har också upprört boende, vilket vi rapporterat om tidigare.

Jens Persson (C), kommunalråd i Strängnäs, tycker platsen för stenkrossen är illa vald.

– Jag är starkt emot platsen. Vi har många riksintressen där, Gripsholm slott, Taxinge slott och hela riksintresset för båtlivet. Det är en känslig kulturmiljö. Också för de boende är det känsligt med de här transporterna.

Torbjörn Andersson är projektansvarig på Skanska. Han förstår att de boende är upprörda, men menar att man kommer behöva ha stenkrossen i Taxinge för att ta hand om de massiva mängder sten som kommer alstras när Förbifart Stockholm byggs.

– Det skapar kanske en oro hos folk som bor i omgivningarna. Men det är inte så att Taxinge kommer kunna ta emot allt material, inte ens tillsammans med de andra lägen i närområden kommer man klara ta emot allt material från förbifarten. Så Taxinge kommer krävas för att Förbifarten ska gå framåt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista