Landstingsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Åsa Kullgren.

Krav på Åsa Kullgren att agera för SJ:s resebutiker i länet

1:09 min

Vänsterpartiets gruppledare i landstinget, Maud Ekman, tycker att det varit för tyst kring vad Åsa Kullgren, socialdemokratisk ordförande i Kollaktivtrafikmyndigheten, tänker göra för att se till att Sj's resebutiker blir kvar i länet.

Maud Ekman vill nu att Åsa Kullgren tar upp frågan med SJ.

– Jag vill uppmana henne att ta tag i den här frågan och att göra allt vad hon kan för att resebutiken ska bli kvar.

Som vi tidigare har rapporterat om vill SJ, på grund av sparkrav, lägga ned samtliga bemannade resebutiker i Sörmland. Butikerna är en onödig kostnad enligt SJ då de flesta biljett köp sker på internet idag. Men beslutet har mött protester bland många resenärer.

Vänsterpartiets vill att Kollektivtrafikmyndigeheten nu tar kontakt med SJ och arbetar för att butikerna kvar. Men Åsa Kullgren menar att det här har de redan gjort.

– Just nu har vi en dialog med SJ för att se vilka bedömningar de har gjort och vilka siffror som finns. Det är den typen av frågor som vi kollar på.

Åsa Kullgren säger att mydighetens utredning av frågan och kontakt med SJ förhoppningsvis kan leda till tydligare svar framåt våren. Enligt henne är frågan viktig men inte är något som hon som ordförande i Kollektivtrafikmyndigeheten enskilt råder över.

– Det måste diskuteras mellan alla ägare. Det här inte en fråga som ägs av myndighetens ordförande, utan det är flera stycken delägare som måste diskutera det så klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista