Arbetslösa ungdomar gav Katrineholmspolitiker tips

1:36 min

Arbetslösa ungdomar träffade idag en grupp lokala politiker i Katrineholm för att ställa frågor om hur de tänkt sig lösa arbetslöshetsproblemet. De slutade med att politikerna fick en del tips.

Det berättar Frida Skagerström Åhlund, moderator vid mötet.

– Om man man tar unga som får jobba med de som ska pensioneras, kan de lära upp ungdomarna till det jobb de äldre ska avgå ifrån. Det tyckte det var ett jättebra tips.

Det här tipset tog politikerna med sig, som ett förslag på det dilemma de själva ser när det gäller ungdomars svårigheter att slå sig in på arbetsmarknaden.

Det politiker ser som det värsta dilemmat är att ungdomarnakommer på intervjuer med rätt utbildning och inställning, men ratas till slut ändå för att någon annan har mer erfarenhet. På så sätt får ungdomar aldrig den erfarenhet de behöver och står och stampar där de är.

Ungdomarnas förslag med lärlingar bredvid äldrevårdspersonal på väg mot pension slukades av samtliga närvarande partier.

Förutom det här handfasta förslaget fick politikerna också med sig all de frågor ungdomarna tagit fram de senaste tre veckorna i ungdomstorget i Katrineholm.

Frågeställarna var också nöjda med de svar som gavs, enligt Frida Skagerstösm Åhlund.

– Helt plötsligt blev det intressant att rösta. Nu har man fått en annan synvinkel på hur det fungerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista