Här ska den nya multiarenan i Eskilstuna byggas. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio

Eskilstuna backar om arenamark

Eskilstuna kommun tillmötesgår Tunafastigheter som överklagat detaljplanen för marken i Munktellområdet där den nya arenan ska byggas för idrott och andra evenemang.

Fastighetsägaren menar att om den fastigheten omfattas av detaljplanen så försvårar det för den verksamhet som finns där.  

Kommunen vill att länsstyrelsen ska undanta den fastigheten när länsstyrelsen prövar detaljplanen.

Det gäller den fastighet som Tunafastigheter hyr ut till företaget Cramo. Tunafastigheter anser att det finns risker att den nya detaljplanen försvårar för befintlig verksamhet, men kommunen anser att det är förenligt med beslutet om ny detaljplan.

Benny Larsson, tjänsteman på kommunen, säger att undantaget görs för att fastighetsägaren känner oro, men han säger att verksamheten inte kommer att påverkas även om fastigheten skulle ingå i den nya detaljplanen.

Tunafastigheter är också orolig för hur verksamheten vid verkstadsföretaget Segerström kommer att påverkas. Men inte heller i det fallet gör kommunen bedömningen att verksamheten kommer att påverkas av att en arena byggs i närheten.

Den nya arenan för uppemot 400 miljoner ska ligga i Munktellområdet i EMI:s gamla lokaler, mitt emot Munktellarenan. Arenan ska, enligt planerna, börja byggas i mars-april och vara klar hösten 2015.

Kommunens planer på en ny arena för idrott och andra arrangemang hänger också samman med högskolans planer att göra om Sporthallen till högskolecampus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista