1 av 2
Foto: Sveriges Radio.
2 av 2
Maria Jansson är trött på problemen med Tuwa. Foto: Jacob Hansson/SR

Tuwa vill fortsätta köra färdtjänst

1:20 min

Landstinget och kommunerna i Sörmland har bestämt sig för att skaffa ny transportör efter alla problem med Tuwa. Men på Tuwa är man oförstående och kommer jobba för att få fortsätta köra färdtjänst i Sörmland.

Kritiken har rört servicen till sörmlänningar som använder färdtjänst, men också förhållandena för de chaufförer som kör åt Tuwa.

– Det tycker jag är jättebra, det ska de ha en eloge för om vi blir av med det här, säger Eskilstunabon Maria Jansson.

Hon tycker att det är bra att Landstinget och kommunerna i Sörmlands nu enats om att skaffa en ny leverantör av färdtjänst efter år med problem.

Kontraktet med Tuwa transport löper ut i december och en ny upphandling ska ske där kraven på färdtjänstanordnaren skärps, sa Christina Södling, ordförande i landstingets nämnd för habilitering och utbildning i våra sändningar i morse.

En ny upphandling ska nu göras och det kan dröja till en bit in på 2015 innan det kan komma en ny transportör.

Det är inte omöjligt att Tuwa då lämnar ett nytt anbud. Johan Lindberg är personalchef på Tuwa och han förstår fortfarande inte vad vad problemen är utan tycker att Tuwa gör ett bra jobb.

– Vi anser att vi gör ett gott jobb. Jag tror man får titta på hela bilden innan man säger att något är helt felaktigt.

Kommer ni jobba för att fortsätta köra i Sörmland?

– Absolut.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista