Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Kikärtsgryta med couscous och yoghurtsås

Publicerat måndag 24 februari 2014 kl 14.49
Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Malin Randeniye från Mat med Malin i P4 Sörmland delar med sig av sitt recept.

Couscous

2,5 dl couscous

1/2 höns- eller grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond.

5 dl vatten

Grytan

1 burk kikärtor

1 burk krossade tomater

1 msk olivolja

1 msk tomatpuré

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

1 vitlöksklyfta

2 tsk torkad oregano

Salt och peppar

Yoghurtsås

2 dl matlagnings- eller turkisk yoghurt

½ vitlöksklyfta

1 msk torkad örtkrydda t.ex. herbes de provance 

Salt och peppar

Gör så här:

Couscous

Koka upp vatten i en vattenkokare eller på spisen

Mät upp couscous i en serveringsskål, smula i buljongtärning.

Häll över det kokande vattnet, rör om och låt stå tills allt vatten sugits upp av couscousen.

Gryta

Öppna konservburkarna och skölj kikärtorna väl i ett durkslag.

Hetta upp olivolja i en gryta på medelhög värme, fräs tomatpuré, spiskummin och paprika under omrörning tills det börjar dofta gott.

Tillsätt krossade tomater och kikärtor och rör om.

Skala och hacka vitlöken och tillsätt den

Smula sönder oregano ner i grytan, rör om och låt stå och puttra på medelsvag värme.

Yoghurtsås

Skala och finhacka vitlöken. Blanda med yoghurten, tillsätt örter och smaka upp med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".