Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Recept: Fiskgryta med färskpasta och ärtor

Malin Randeniye från Mat med Malin i P4 Sörmland delar med sig av sitt recept.

Pasta

1 paket (250) färsk pasta

2 liter vatten

1 msk salt

250 g frysta ärtor

Gryta

400 g Färsk eller tinad filead fisk t.ex. lax

2 dl lätt crème fraiche

2 dl pastavatten

Skal och saft från 1 ekologisk citron

1 paket fryst dill eller motsvarande mängd hackad färsk dill

Salt och peppar.

Gör så här:

Pasta

Koka upp vattnet i en vattenkokare eller på spisen. Osaltat vatten kokar lite snabbare än saltat.

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Lägg i ärtorna i vattnet precis när pastan är klar så tinar de snabbt men behåller spänst och färg. Häll av vattnet men spara 2 dl till fiskgrytan.

Grytan

Dela fisken i ca 2x2 cm stora bitar.

Häll crème fraiche och 2 dl av pastavattnet i en gryta. Tvätta citronen och riv över skalet i grytan. Pressa i saften från citronen. Tillsätt dillen salt och peppat, rör om och låt koka ihop på medelstark värme i ca 2-3 minuter. Tillsätt fisken och låt den sjuda på svag värme i ytterligare 4 minuter. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.   

Servera med pasta och ärtor   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".