Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.

Fortfarande ingen misstänkt för skjutningarna i Eskilstuna inatt

3:32 min

Polisen har ännu ingen misstänkt för de två skottlossningar som skedde i stadsdelarna Fröslunda och Nyfors i Eskilstuna natten till måndag.

Den 27-årige man som skadades i benet vid skottlossningen i Fröslunda har förhörts idag och polisen har kunnat konstatera att han är känd sedan tidigare och dömd för narkotikabrott och stöld.

Men om skjutningarna har något samband kan de ännu inte säga.

Otryggheten breder ut sig i Eskilstuna.

– Jag tycker det är obehagligt att gå förbi ett gäng med ungdomar. Man vet aldrig vad de kan ta sig för, säger Irene Linell, som bor i Nyfors.

Tomas Bergqvist är kommunpolis i Eskilstuna och förstår oron.

– Men det kan ju ändå vara så att bilda grupper kan utgöra en trygghet för ungdomarna, säger han.

Ska man komma till rätta med det som sker i Eskilstuna med kriminella gäng, som angriper varandra, ska man rikta insatserna mot livsstilskriminella, enligt Bergqvist.

– Man ska samarbeta socialkontor, frivården och polisen mot livsstilskriminella. Det kostar mycket pengar, men det kostar ännu mer att inte göra det, anser Tomas Bergqvist, kommunpolis i Eskilstuna.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista