Foto: Ulf Berglund/Scanpix.

Satsning på tio miljoner på ambulansvården i Sörmland

Under året satsar landstinget på ambulanssjukvården och kommer göra flera nyanställningar och skaffa två nya ambulanser. Särskilt satsar man på den södra delen av Sörmland, där väntetiderna på ambulans varit längre än i övriga länet.

Fem ambulanssjuksköterskor anställs i Nyköping för att en ambulans som tidigare bara rullade dagtid numera ska vara tillgänglig dygnet runt.

Ett tillskott i den södra länsdelen kommer vara en fördel också för resten av länet, eftersom man då inte längre kommer behöva täcka upp den södra delen med resurser från övriga Sörmland, enligt Jörgen Lifvakt som är verksamhetschef för ambulanssjukvården i Sörmland.

De två ambulanserna är en single responder, som körs av en person och ska placeras i Gnesta, och en tvåbäddsambulans som mest ska användas till transporter mellan sjukhus och därmed frigöra de andra ambulanserna.

Till single responderambulansen ska det projektanställas en person. Totalt har man fått runt 10 miljoner för satsningarna.

– Totalt är det en jättesatsning på ambulanssjukvården och den behövs, säger Jörgen Lifvakt i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".