Esa och Anki. Foto: Arja Claesson/Sveriges Radio.
#kärienfinne

#kärienfinne: Esa och Anki fann varandra via sociala medier

5:40 min

Annkristin Hesselback bodde i en villa i Sandviken när hon blev änka. Esa Salomaa i Torshälla hade blivit änkling två gånger tidigare. Båda kände sig ensamma. Då kom de sociala medierna till deras hjälp.

Du kan delta i diskussionen om kärlek över språk- och kulturgränserna i sociala medier under hashtaggen #kärienfinne - Sisuradions tema den här veckan.

– Jag har haft dålig erfarenhet av att söka sällskap via dansbanorna så det föll bort direkt. Då hittade jag Annki på en chatt-sida, berättar Esa Salomaa.

Annkristin Hasselbäck bodde i en villa i Sundsvall och hade bra yrke och vuxna när hon blev änka. Hela sitt vuxna liv hade hon levt i ett parförhållande men nu var hon ensam.

– Det var en väninna som berättade om en dejtingsida. Det var Esa som hade sett min bild där och jag blev intresserad av en dikt som han hade skrivit på sin profil, berättar Annkristin Hesselback.

Idén till #kärienfinne kom upp under Sisuradios #vågafinska i höstas då många ville berätta om att de var i ett förhållande med en person med finsk bakgrund och hur 'finskheten' präglade deras vardag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista