1 av 2
Resebutiken i Eskilstuna. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio.
2 av 2
Magnus Johansson (MP), kommunalråd och ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.

Resebutiken i Eskilstuna räddas

4:23 min

Sörmlands kollektivtrafikmyndighet och kommunen ska i framtiden driva resebutiken i Eskilstuna tillsammans, med kommunen som ekonomiskt ansvarig. Det berättar miljöpartiets kommunalråd Magnus Johansson.

Det formella beslutet ska fattas nästa vecka av kommunstyrelsen och Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.

Tidigare i vintras kom SJ med beskedet att företaget skulle genomföra ett stort sparpaket. 18 resebutiker i Sverige skulle läggas ner, bland annat i Katrineholm, Nyköping och Eskilstuna.

Men nu ser det ut som att resebutiken i Eskilstuna blir kvar.

– Jag är så glad. Det är väldigt många resenärer som har bekymmer när de reser med tåg som tycker det är viktig med den servicen som en resebutik kan ge. Framförallt många äldre tycker det är viktigt. Nu kan vi erbjuda dem det, säger Magnus Johansson.

Resebutiken i Eskilstuna gick förra året med en halv miljon plus, enligt Johansson. Han tror att verksamheten kommer gå bra i framtiden också.

– Vi kommer ha avtal med SJ och länstrafiken och vi kommer också sälja biljetter från SL, Storstockholms Lokaltrafik. Det kommer vara det första som möter många besökare som kommer till Eskilstuna, så Turistbyrån har visat intresse. Jag tror det blir jättebra det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista