Kritik mot Ung vänster efter stoppad skoldebatt

1:42 min

Både riksdagskandidaten för Sverigedemokraterna i Eskilstuna, Kim Fredriksson och Yuri Silva, Miljöpartiet, är besvikna på att debatten på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna i dag inte kunde äga rum på grund av Ung vänsters agerande.

– Jag är mycket besviken över den här händelsen och jag vill fortsätta ha en dialog med SD-väljarna, säger Yuri Silva (MP).

Rektorn Johan Ahlkvist säger att skolledningen inte kunde garantera säkerheten eftersom de fick uppgifter om att Ung vänster uppmanat ungdomar att hindra Sverigedemokraterna att komma in på skolan.

– Jag tycker att det är helt oacceptabelt att ungdomsförbund, som säger sig vara demokratiska, agerar så här odemokratiskt, säger Kim Fredriksson (SD).

Ung vänster i Eskilstuna hävdar att protesten mot debatten var ett initiativ från elever på S:t Eskils gymnasium, efter att två lärare bjudit in Sverigedemokraterna till skolan. Ungdomsorganisationen lät ungdomarna organisera protesten via Ung vänsters Facebooksida eftersom de inte ville framträda med sina namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista