Fotbollsbloggen: Bissarnas succémittfält spricker

Nyköpings BIS nya tremannamittfält med Andreas Gillström i en lite offensivare roll framför Ethan Gage och Suad Gruda har varit en succé sen Melke Alan tog över laget. Men i dagens svåra bortamatch mot serieettan Frej spricker trion när Suad är avstängd.

Melke håller ju startlaget hemligt till det måste lämnas till domarna dryga timmen före avspark som i dag sker klockan 16 på Vikingavallen i Täby kyrkby. Men aktuella ersättare för Suad lär vara Sagvan Abdulsatar och Ludde Hellman. Sebastian Holmqvist är tillbaka i truppen efter två matchers avstängning, men han är ju normalt en offensivare spelare.

Lagkaptenen Dago Funes, som stod över helt senast i 4-0-matchen mot Skellefteå, är bättre efter att ha fått intensiv behandling för vadskadan. Dago tränade lätt i går, men är knappast redo för start redan i dag. Möjligen för en plats på bänken.

Frej ligger en pinne efter ledande AFC United och kom igen i senaste omgången efter ett kryss och en förlust. Den svåra bortamatchen i Umeå vanns med 3-1 sen förre Eskilstuna Cityanfallaren Adnan Cirak gjort två mål.

I fjol vann Bissarna i Täby tidigt i serien, men därefter har det blivit två 0-1-förluster hemma mot Frej. I våras i den utflyttade matchen på Ramdalens konstgräs i Oxelösund, där seriens tätaste lag (bara tolv insläppta) visade upp sin starka defensiv. Det blir en utmaning för Bissarna att slå hål även på Frej efter målsuccén med totalt 11-1 mot Valsta och Skellefteå.

En annan före detta Cityspelare i Frej är William Celsing och både han och Adnan har varit ordinarie hela säsongen. Sommarens stora värvning Christophe Lallet har ännu inte gjort något mål och den tidigare Degerfors- och Hammarbyprofilen var bänkad mot Umeå.

18:e omgången:

I dag:

16: Frej-Bissarna (sänds direkt i webb-tv på Frejs hemsida)

Sylvia-Vasalund

Valsta Syrianska-Västerås SK

I morgon:

Luleå-Huddinge

Skellefteå-Dalkurd

Brage-Forward

AFC United-Umeå