Fotbollsbloggen: City på hemmaplan - dramat i trean rullar vidare

Efter två raka bortamatcher får Eskilstuna City visa upp sig på hemmaplan i dag när Smedby gästar Tunavallen. City har ett mellanläge i division två-tabellen, men jobbar för en stark avslutning i de sex sista seriematcherna. I trean rullar bottendramat vidare för Sörmlandstrion Viljan, Eskilstuna Södra FF och IFK Eskilstuna.

City tycks ha vänt trenden efter den olyckliga inledningen på hösten. Krysset mot topplaget Södertälje följdes av en 3-0-seger i Karlskoga och siktet är inställt på en ny trepoängare mot Smedby.

Norrköpingslaget var svårspelat under våren – fixade 1-1 mot City på tilläggstid – men har nu fem raka förluster och ligger precis över kvalstrecket. Serieledande Nacka fick dock nöja sig med 2-1 på Smedby IP senast.

Eskilstunalaget får undvara bortreste vänsterbacken Gabriel Yakoub. Tillbaka efter avstängning kommer Markus Wahlström.

Avspark City-Smedby klockan 14.

v Nästjumbon Värmbol gästar Gotland och Visbylaget Gute i dag. Katrineholmslaget får tillbaka sin offensive stjärna David Strömgren efter avstängning.

---

Södra FF får tillbaka målvakten Gustaf Widén, men har återigen flera avbräck. Mittbacken Tobias Lorin av personliga skäl och Herash Azizi och Isam Abassi är avstängda.

Mötet med Järla, som ligger på kvalplatsen tre poäng före Södra i den täta bottenstriden, är en måstematch hemma på Skogsängen.

– Vi gjorde en bra match i Järna senast, men saknade flyt. Gör vi en bra prestation i dag tror jag vi vinner, säger Södratränaren Johan Hansson.

Avspark Södra-Järla klockan 16.

---

Viljan, som ligger precis över kvalstrecket, åker till Norrköping i dag för att möta formstarka Lindö. Strängnäslaget har nyckelspelaren David Eriksson avstängd och Pierre Hellström blir Viljans fjärde målvakt i serien i skadade Robert Badjies frånvaro.

---

IFK Eskilstuna gästas i morgon av serieettan Assyriska Norrköping. En svår uppgift givetvis, men IFK spelade 2-2 mot ett annat topplag, IFK Stockholm, borta senast och hoppas på en ny bonuspoäng.

Filip Lundevall är tillbaka i IFK efter magsjukdom. Frågetecken för Antonius Acar, som har en ömmande fot.

Avspark IFK Eskilstuna-Assyriska Norrköping söndag klockan 17 på Tunavallen.