Val 2014

SR-reporter utslängd från SD:s valvaka i Oxelösund

2:59 min

Sveriges Radio hindrades från att besöka Sverigedemokraternas valvaka i Folkets hus i Oxelösund där partiets representanter från Oxelösund och Nyköping höll gemensam valvaka. P4 Sörmlands reporter Per Thyrén kördes ut.

– Vi har ett ställningstagande mot Södermanlands Nyheter och P4 Sörmland då båda era organisationer, eller vad man kan kalla det för, erat förtroendekapital är förbrukat hos oss, säger Thom Zetterström, partiets gruppledare i Nyköping.

Han följde med P4 Sörmlands reporter ut för att - trots allt - kommentera valresultatet.

– Vi har kommit ut med vårt budskap och det parlamentariska kaos det varnades för fyra år sen föll inte ut, utan vi har visat att vi är beredda att ta det ansvar som faller på våra axlar, säger han.

Ni verkar inte gå lika mycket framåt i Nyköping som i många andra kommuner, vad tror du det beror på?

– Nyköping lider inte ännu av de problem som våra profilfrågor driver. Vi lockar inte väljare i Nyköping som på andra ställen som exempelvis Oxelösund som har drabbats av en flyktingförläggning. Det har inte drabbat Nyköping än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista