1 av 2
Jimmy Jansson (S) och Jari Puustinen (M). Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio
2 av 2
En trappa upp till gräset gör det svårt för till exempel rullstolsburna att ta sig upp på gräsmattan. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio

Fortsatt kritik mot nya Fristadstorget

Jari Puustinen: Vi har ett torg som inte är tillgängligt för alla
1:19 min

Att Fristadstorget blivit fint är politikerna eniga om såhär till invigningen, men oppositionsrådet Jari Puustinen är inte nöjd förrän torget används av alla.

Det moderata oppositionsrådet Jari Puustinen är bland annat kritisk till att det nya Fristadstorget inte är tillgängligt för alla, fullt ut. Exempelvis så är omges fontänen uppe vid stadshuset av en upphöjd stenring och för att ta sig upp på de sluttande gräsmattorna i andra änden av torget krävs det ett par steg i trappor upp till gräset, vilket utestänger personer som använder rullstol.

– Vi har byggt ett modernt vackert torg i Eskilstuna, som inte är tillgängligt för alla, och det tycker jag är tråkigt, säger Jari Puustinen.

– Jag håller med i kritiken, säger kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Jimmy Jansson och pekar på flera saker som behöver rättas till i efterhand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".