Strängnäs kommun kan ha missat statsbidrag på miljonbelopp på grund av felaktig hantering av en ansökan om statsbidrag. Foto: Sara Samuelsson/Sveriges Radio

Missat statsbidrag får hård KD-kritik

Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD): Det här är allvarligt.
0:48 min

Kristdemokraterna i Strängnäs riktar hård kritik mot den tidigare majoriteten sedan kommunen kan ha gått miste om flera miljoner kronor i statsbidrag från Migrationsverket.

Bakgrunden är att socialutskottet i somras gjorde en felaktig hantering av en statsbidragsansökan. Som en trolig följd av just detta missar kommunen ett flerårigt statsbidrag från Migrationsverket.

Det är något som Kristdemokraterna i Strängnäs riktar hård kritik mot.

 – Det är allvarligt i ett läge där vi har ett beräknat underskott i nämnden på cirka 30 miljoner koronor i år, säger kristdemokraternas ledamot i socialnämnnden, Marie-Louise Forslund Mustaniemi.

Hon menar att det här riskerar att få allvarliga konsekvenser när ekonomin genom missen blir sämre vilket kan komma att innebära hårdare nedskärningar.

– Det är oerhört tuff i det här läget och under den arbetssituation som råder, säger Marie-Louise Forslund Mustaniemi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".